Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Coaching művezetőknek, műszakvezetőknek, csoportvezetőknek, frontvonalbeli vezetőknek

Coaching leendő és coaching már gyakorló művezetőknek, műszakvezetőknek, coaching csoportvezetőknek
Swim or sink. Úszik vagy elsüllyed, ill. felszólító módban is érthető: ússz vagy megfulladsz.
Ajánljuk coachingunkat, ha úgy érzed, hogy nem tökéletesen tanítottak meg úszni. Ne várd meg, hogy összecsapjanak a hullámok feletted. 
Kérj
 coachingra lehetőséget a vezetődtől, a HR-től, az ügyvezetőtől, hogy művezetői, csoportvezetői feladataidat még profibban láthasd el. A coaching nem felsővezetői privilégium. Nem a senior menedzsmentet illető előjog. Nem az első éjszaka joga. Ha naponta 3-szor nézed meg, hogy még mennyi van a műszak végéig, keress minket. Találd meg azt normális helyzetet, ami nem luxus, hogy élvezed a munkád. 

A kinevezést követően (pláne ha a kiképzésed sem volt "a topon") a művezetés, a műszakvezetés, a csoportvezetés nagy erőpróba. Keveseknek sikerül támogatás, segítség nélkül tényleg ügyes csoportvezetővé, műszakvezetővé, művezetővé változniuk. Pláne úgy, hogy maga a környezet, a szervezeti kultúra is gyakran nehézzé teszi, hogy hű legyél az elveidhez, és amiben hiszel. 


Ajánljuk coachingunkat, ha belecsöppentél a stressz, a veszteség, a kár, a selejt, a tömeges beosztotti felmondások, a konfliktusok, a többiek által szándékosan visszafogott teljesítmény világába. 

Akár leendő, akár már kinevezett frontvonalbeli vezető vagy, buzdítunk, hogy kérj magadnak képzést! 
Ha kaptál olyan képzésecskét, amelynek egyetlen vonzó tulajdonsága az volt, hogy olcsó, akkor érvelj! Mondd el, hogy a Forma 1-es pilóták is fél életüket a szimulátorban tréningezve töltik, holott már igencsak jól vezetnek autót. Érvelhetsz azzal, hogy a HR-esek sem bíznák a saját gyereküket olyan edzőre, aki a csemetéjét a mély vízbe dobva akarná úszásra tanítani. 
Ne hagyd magad kidobni, lerázni, lepöckölni, elhessegetni. A "nincs rá keret", "elfogyott a büdzsé", "ha neked biztosítunk képzést mindenkinek kell" érveléseket fogadd joviális mosollyal, de ne hagyd, hogy hassanak rád. Rázd le magadról. Jogod van ahhoz, hogy jól végezd a feladatodat, jogod van nem stresszelni, jogod van az egészségedhez. És a jó hír, hogy a normális HR-esek is érzik: abszurd, amikor a normális felkészítés nélkül kinevezett művezetők és műszakvezetők többségét lemészárolja a méltánytalan helyzet. Ők sem örülnek, ha a termelésirányítók között magas a fluktuáció. Félreértés ne essék. Nem mindenki alkalmas vezetésre. Van, aki sok tréning és coaching után sem válik be, mint művezető. De a vezetés jórészt tanulható készség. A visszasorolt, vagy a munkahelyén a kalapjukat vevő kollégák tetemes része képes lett volna coachinggal jó művezetővé, jó csoportvezetővé, jó "frontvonalbeli" vezetővé válni. Csak meg kell kapni a jó felkészítést.