Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Céges művezetői, műszakvezető képzés esetén a tréning előkészítése

Céges művezetői, (művezető, csoportvezetői, műszakvezetői) tréning előkészítése
Trénerünk személyesen vagy online találkozik leendő vagy már partner cégünk képviselőivel. Ha még nem ismerjük egymást, bemutatkozunk és készséggel bemutatjuk a nyílt képzéseken követett tematikát.
Az egyeztetés során megbízónk képviselői megfogalmazzák a fejlesztési igényeket, követelményeket, megismerjük a képzési kontextust, minden a képzést befolyásoló kérdést áttekintünk.
Ilyen például a művezető kollégák, műszakvezetők, csoportvezetők, ill. a felettük és alattuk dolgozók érdekeltségi rendszere, a teljesítményértékelési és ösztönzési rendszer.
Befolyásolja a céges képzést a cégkultúra, ugyanis magányos fecskeként a világ legjobb művezetője, műszakvezetője sem csinál nyarat.

A céges tréning jó előkészítéséhez tartozik az is, hogy felmérjük: kik a résztvevők. A leendő vagy frissen kinevezett, vagy már akár sok év óta csoportvezetőként, művezetőként vagy műszakvezetőként dolgozó kollégákkal "honnan indulunk".
Számos metszet mentén vizsgáljuk, vizsgálhatjuk őket, jellemző készségszintjüket.

  • Konkrétan mivel tölti a művezető vagy műszakvezető vagy csoportvezető (frontline vezető) a munkaidejét?
  • Ha a betanítás is a dolga, hogyan végzi azt? Mutassa meg, tartson egy demót, mi vagyunk a beosztott, tanítson meg papírt hajtogatni, egy pohárba vizet kitölteni, helyesen kezet mosni.  
  • Hogyan reagál ha egy beosztottja dohányzási szünete érdekes elnyúlik?
  • Mikor, hogyan és mit csinál, majd mikor, hogyan és mit mond, ha a műszakjában egy kolléga selejtet gyárt?

Tapasztalatainkról - ha Ön HR-fejlesztési munkatársként olvassa honlapunkat - Önnek, tehát megbízónk képviselőinek beszámolunk és lehet, hogy a tematikát érdemes "finomhangolni". 


Az egyeztetés fontos kérdése, amelyben Megbízónktól várjuk a döntést, hogy legyen-e a céges műszak- vagy csoport- vagy művezetői képzés végén vizsga. Egyeztetjük azt is, hogy a tréning hány alkalomból álljon és egy-egy képzés hány órás legyen. És minden más kérdést meg- és átbeszélünk. Koronavírus-forgatókönyvet gyárthatunk, pl. felkészülünk az oktatás online megvalósítására. Egyeztetendő az általában szükségesnek ítélt szupervízió, továbbá az utánkövetések tartalma.