Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Céges műszakvezető, céges művezető képzést miért tőlünk?

Miért tőlünk rendeljen művezetői, műszak-vezetői, csoportvezetői képzést? 

tokeletes-katona.jpgA lehető legjobb művezetőket, műszakvezetőket, csoportvezetőket "gyártjuk", azzal, hogy a termelésirányító, vezetőknek megtanítjuk legfontosabb ismereteket, és nálunk a tréning TRÉNING, rengeteg gyakorlással tréningezzük a művezetők, csoportvezetők és műszakvezetők számára legfontosabb készségeket. 

 • Gyakorlati vezetés tréningünket több, mint 20 éve tartjuk. Nem túl sok olyan tréner van Mo-on, aki annyi tréninget tartott frontvonalbeli vezetőknek mint mi. Különlegesen gazdag szakmai tapasztalat birtokában vagyunk. 
   
 • Összekapcsoljuk a gyakorlatot és az elméletet. Példa. Nem csak elmondjuk a Gemba-séta során felteendő kérdéseket. Az egyik résztvevő a dolgozót játszó másiknak felteszi a kérdéseket, és megtanítjuk a figyelmet kimutatni.... A tréning GYAKORLÁSRA épülő tanulás.
   
 • Az időkereten belül maximális eredményt, maximális vezetői viselkedésfejlesztést biztosító képzéseket tartunk. A tematikát és a frontvonalbeli vezetők képzésének módszertanát szinte a tökéletesig "kaizeneztük", de soha nincs vége a javításnak.
   
 • A tréninget tartó tréner résztvevői értékelése sok-sok éve óta a 97 és a 100% között mozog (!)
   
 • Megrendelőink rendkívül eredményesnek, kivételesen sikeresnek ítélik a tréningjeinket.
   
 • A résztvevők is hálásak. Bár a jópofizást nélkülöző tréningek elején a kollégák nem mindig szeretnek, a végén gyakran vastapssal köszönik meg a képzést. Néha nem akarnak a tréning után a tréningteremből ki- és hazamenni...
   
 • Amikor olyan kolléga vesz részt a tréningen, aki már régebben dolgozik művezetőként, csoportvezetőként, az első nap déltől csak sóhajtozik, hogy miért nem 8 hónapja, miért nem 8 évvel ezelőtt jöhetett ERRE a tréningre. Mennyit spórolt volna a cégnek. Mennyi stressztől szabadult volna meg. És csak lamentál rendületlenül: miért nem korábban, miért csak most.... 
   
 • Képzéseink online is elérhetőek
   
 • Kis hazánkban fehér hollónak számító mentalitás, különleges gondosság, szofisztikáltság jellemzi tréneri munkánkat. A hivatásunkat. 
 • Mi - filozófia óra helyett - a termelésirányítókat a nagybetűs élet kihívásaira készítjük fel. Nem rajzolgatunk háromszöges feladványokat a flipchartra, nem bólogatunk bármihez amit hallunk, hanem a tréning TRÉNING. A résztvevő gyakorolja, hogy mit csináljon ha a Laci folyamatosan lemarad, ha a Zsolt fittyet hány a munkavédelmi előírásokra, ha a Péter úgy csinál, mintha nem lenne világos, hogy a nyomatékra húzó kulcs nem lazításra szolgál. Művezető vagy műszakvezető résztvevőnk tréningezi magát arra a helyzetre, hogy az Ervin csak azt lesi, a Tamás naponta hányszor megy a mosdóba, hány percet tölt dohányzással, mennyi ideig van szüneten, mennyit lóg. Hogyan kell reagálni, ha a Gábor megkérdezte, hogy "ezt kell-e használni", és a műszakvezető gyanútlanul igent mondott, mivel arra nem is gondolt, hogy a Gábor Svejk a derék katonát játszik. És csak azért kérdezte, hogy fedezze magát. Holott tudta, hogy az öntvény hibás, és hozzányúlni sem lett volna szabad. Bár a csapatban az Ilona az egyetlen hölgy, minden műszakkezdő értekezleten van valami olyan beszólása, hogy .... ha köszön neki, nem köszön vissza. Múltkor dührohama volt, őrjöngve kiabált, be kellett hívni a biztonsági őrt. A Karcsi érdekes módon mindig akkor lesz beteg, pontosabban, akkor megy betegállományba, amikor kiderül, hogy vevői audit lesz. A Zoli végigszerelt egy teljes műszakot úgy, hogy mindennek az eleje volt hátul. Mit csináljon, amikor a TMK a füle botját sem mozdítja, hogy végre javítsák meg a 2-es gépet. Hogyan tartassa be az 5 S-t, amikor a saját főnöke sem veszi komolyan? Mi van, amikor a munkaterületen már mozdulni sem lehet. Két megmunkáló központ rossz. Az esti műszak kérdezi, hogy hova tegyék a most kényszerből, majd-egyszer-eladjuk alapon előre gyártott terméket. Nincs egy négyzetcenti szabad hely. A voltaképpen gyártandó termékhez szükséges alkatrészeket, anyagokat sem meri visszaküldeni a raktárba. Ha visszaküldené, újabb két nap mire mindent kihoznak. És már így is naponta kell mentegetőzni, hogy miért nem a fontos és sürgős terméket gyártják. Mintha a műszakvezető tehetne arról, hogy egy 1,7 eurós csapágyból 5000 darabbal kevesebbet rendelt a beszerzés. Nem halad a betanítás. Megőrül tőle, de nem meri kirúgásra javasolni az "alibiző" Ádámot, mert a HR senkit nem találna a helyére, plusz két utcával arrébb lakik, és nem lenne jó ha a parkoló kocsiját kiszúrt gumival találná. A fluktuáció évi 20%. És erre Önt, a műszakvezetőt, a művezetőt cses**getik. Ja? Hogy máshol 400.000-es alapbérrel veszik fel az Ön cégénél pótlékokkal 300-at kereső embereket? Hétfő és péntek között a délelőttös műszak termelékenysége Dél-Szudánban is vicc lenne. Ugyanis ha (jól) dolgoznak a srácok, akkor nem lehet bejönni hétvégén éjjeli műszakra - dupla pénzért.  

 • Segítünk a releváns tematika kialakításában. Segítünk partnerünknek az elvárások, vizsgakövetelmények meghatározásában. Ehhez természetesen kell egy olyan HR, aki ego-játék helyett azt mondja: "légy szíves segítsetek. Egészséges szervezetet szeretnénk, de tudjuk, hogy mi nem tudjuk tollbamondani a tenderkiírásban, pontosan milyen készségfejlesztéseket várunk a tréning(cég)től, aki nekünk műszakvezetőket, művezetőket fog képezni. Ugyanúgy nem tudjuk, hogy mit kérjünk, mint egy kórház HR-ese, aki 45 mellkasi sebészt fog képeztetni, mert nem ismeri részletekbe menően a mellkasi sebész munkáját. Mi sem értünk mindenhez. Tudjuk mi a lean? Igen. Tudjuk mi a 6 sigma? Hát.... Tudjuk, hogy mi a lean 6 sigma? Azt már nem nagyon. Tudjuk mi a Gemba-walk? Igen. Ismerjük a Kata-sétát? Nem. Ergo a művezetőtől vagy műszakvezetőtől Kata-séta során tanúsítandó kompetenciákat sem igazán tudjuk definiálni". Szerencsére, ma már sok az olyan HR-es, aki bölcs és bátor, aki nem takargatja, hogy nem mindentudó, hanem attól profi, hogy kíváncsi és szívesen veszi a tréningcég javaslatait.