Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Toyota Kata - tréning

toyota-kata-book-3.jpgToyota Kata - tréning 

A Toyota Katát a legalább 3-napos műszakvezetői tréningjeink, 3-napos művezetői képzéseink tartalmazzák. Ugyanakkor minden vezetőnek, nem csak a termelésirányítóknak, nem csak a frontvonalbeli vezetőknek, hanem a közép-, felső- és topvezetőknek is kínáljuk Toyota Kata tréningjeinket. Várjuk vagy
a) 
nyílt, 1-napos Toyota KATA tréningjeink valamelyikén, vagy
b) készséggel teszünk ajánlatot céges tréningre.
Mind a nyílt, mind a céges tréningeket 
opcionális vizsga követi. Pontosabban, mivel a vizsga opcionális, a résztvevő döntése alapján követHETi. A sikeres vizsgázók tanúsítványt szereznek.   
 

Miért hasznos Megbízóinknak a Toyota Kata képzés?

A Toyota Kata egy olyan coaching alapú vezetői viselkedés, amely a folyamatos javítás szervezeti kultúráját teremti meg. Facilitálja mind a minden nap kicsit jobban Kaizen, és a radikális javítás, az innováció, a Kaikaku kultúrájának megteremtését. 

 

Toyota Kata tréning tematika


1. A Toyota Kata
A tréningen a Kata fogalmával 
kezdjük. Ön is biztos látta már a tévében, amikor például karatés gyerekek, vagy shaolin-növendékek ezerszer is ütik a levegőt. Hívjuk ezt formagyakorlatnak.
Lehet, hogy Ön is 
látta Tom Cruise-zal az Utolsó Szamurájt. A filmben van néhány nagyon kifejező perc egy XIX. századi japán falucska lakóinak ilyen-olyan "Katáiból", legyen az íjazás vagy teaszertartás. Nem mellesleg áthozza az üzenetet, hogy a japán lélekhez mennyire hozzátartozik az állandó tökéletesítés. "Lean-fülünket" is megüti, amikor a főhöst játszó Tom Cruise narrációjában hangjuk a falu lakosairól, hogy: "They are an intriguiging people. From the moment they wake they devote themselves to the perfection of whatever they pursue." A Toyota Kata az vezetői gyakorlat, az a vezetői viselkedés, mégpedig az a coach-ként történő viselkedés, amely a tökéletesedést célozza. Ezt a munkatársaknál az a főnök tudja elérni, aki egyfajta szentháromságként három minőséget egyesít magában, a menedzser, a vezető és coach szerepeket. 


2. Improvement Kata
Akkor fogunk javulni, ha azért rendszeresen, nap, mint nap teszünk.

Ez a rituálé a javítási / fejlesztési Kata. Az angolban az "Improvement Kata".
A tréningen
a résztvevők megismerik  a fejlesztési kata-t, a folyamatos javítás, jobbítás négy nagy (és több kisebb) lépésből álló folyamatát. 

  • Probléma definiálása, ill. a stratégiai vizsgálata
  • A jelenlegi helyzet megismerése
  • A célállapot
  • A célhoz vezető út lépéseinek tervezése

     

3. Coaching Kata
Ki tud tenni az 1. pont szerinti javulásért?
Mindenki. És mindenkinek is kell tenni.
Azt, hogy mindenki "csipkedje magát" a coach szerepet felvevő vezetők érik el az ún. Coaching Kata során, amikor is kérdéseket tesznek fel a munkatársak felé éppolyan olyan rendszerességgel, mintha a cégnél harangoznának.

A kérdések feltételével a coach szerepet felvevő vezető problémamegoldóból, probléma felismertetővé, probléma megoldatóvá válik. Munkatársait - nagyképűnek tűnik, de így van - a tudományos gondolkodás elveivel közelítteti a gyakorlati problémák megoldása, ill. az állandó jobbítás felé. 

A tréning edzésmunka és gyakorlásra épülő tanulás. A tréningen egyfelől az improvement és a coaching KATA-t, a coaching Kata kérdéseit, kérdezéstechnikáját ismerik meg a résztvevők és ezt gyakoroltatjuk velük.

 

4. Választható vizsga
A képzés opcionális vizsgával ér véget. A sikeresen vizsgázók tanúsítványt szereznek. 

 

Nyílt Toyota Kata tréningek időpontjaihoz kérjük kattintson ide!

A nyílt tréningek részvételi díja

Kérdéseit készséggel válaszoljuk meg (+36209342760, info@mediacomm.hu).
Kérje ajánlatunkat céges tréningre! 


Jelentkezés a nyílt tréningekre