Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEAN tréning, LEAN-képzés

LEAN-tréning / LEAN-oktatás műszakvezetőknek, művezetőknek, termelési, karbantartartási, minőségbiztosítási vezetőknek is

5S -.jpgVan, ahol a LEAN ismerete extrém fontos - és van ahol életbevágó. 
A LEAN szemléletet, a LEAN-eszközöket, és azt mentalitást, vezetést, amitől a LEAN működHET, muszáj ismernie minden vezetőnek. Kötelező ismernie és használnia minden műszakvezetőnek, művezetőnek, bármilyen operatív vezetőnek, szupervisornak, pláne a közép- és felső vezetőknek. A LEAN-tréning az a képzés, amely oktatást nem biztos, hogy megkapott minden operatív vezető, pl. művezető, műszakvezető vagy csoportvezető. És ha már "van" a cégnél "LEAN", ha a lean eszköztárát már használja a cég, akkor az alapos felkészítés hiányában a műszakvezetők, művezetők gyakran csak frusztráltan hallják az idegen szavakat. Nem értik. És arra soha nincs idő, hogy valaki a házon belül normálisan és igényesen megtanítsa nekik. Vagy ha van idő, akkor a jó szándékú mentor nem tudja átadni a tudását. Plusz legyünk őszinték, gyakran a tudás sem alapos.
Ha kineveznek valakit műszakvezetőnek boldog. Rangot jelent, másrészt vezetői pótlékkal jár. De! A műszakvezetők több mint a fele az első éven belül vagy felmond, vagy visszakéri magát az eredeti helyére, hiszen nem tudják, pláne soha nem gyakorolták, hogy nekik konkrétan mit is kéne csinálni, mondani a - mondjuk - 15 perces blitz értekezlet során.

A kinevezés kevés. Ha a műszakvezető nem kap felkészítő tréninget, akkor az ő műszakkezdése is - jó esetben - kábé olyan lesz, mint a főnökéé volt. Az meg olyan volt, mint az ő főnökéé. De, hogy miért, mit, milyen sorrendben hogyan kell megbeszélni, azt senki nem tanította meg neki.
Ez csak egy példa a több tucatból. Százból. Kis túlzással: ezerből. 

A lean képzésen a frontvonalbeli vezetők megismerik a veszteségek kerülésének igényét, a LEAN szemléletét, eszközrendszerét. 
A LEAN-képzést követő művezetői, műszakvezetői tréningen pedig gyakorolják, gyakoroljuk, gyakoroltatjuk, tréningezzük az ismeretek gyakorlatba történő átültetését, a HOGYAN-t. 

Bővebben a LEAN-képzéseinkről.