Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Coaching művezetőknek, műszakvezetőknek, csoportvezetőknek, frontvonalbeli vezetőknek

Coaching leendő és coaching már gyakorló művezetőknek, műszakvezetőknek, csoportvezetőknek
Swim or sink. Magyarul: ússz vagy elsüllyedsz / megfulladsz.
Ajánljuk coachingunkat, ha úgy érzed, hogy bedobtak a mély vízbe. 
Kérj
 coachingra lehetőséget, hogy művezetői, csoportvezetői vagy műszakvezetői feladataidat még profibban láthasd el. A coaching nem felsővezetői privilégium. Ha naponta 10-szer nézed meg a faliórát vagy a telefonodon az időt, hogy még mennyi van a műszak végéig, keress minket. Találd meg azt normális helyzetet, hogy élvezed a munkád. 

A művezetés, a műszakvezetés, a csoportvezetés nagy erőpróba. Keveseknek sikerül támogatás, segítség nélkül ügyes csoportvezetővé, műszakvezetővé, művezetővé változniuk. 
Ajánljuk coachingunkat, ha belecsöppentél a stressz, a veszteség, a kár, a selejt, a tömeges beosztotti felmondások, a konfliktusok, a többiek által szándékosan visszafogott teljesítmény világába. 

Akár leendő, akár már kinevezett frontvonalbeli vezető vagy, buzdítunk: kérj magadnak képzést! 
Ha kaptál olyan képzésecskét, amelynek egyetlen haszna az volt, hogy olcsó volt, érvelj! Mondd el, hogy a Forma 1-es pilóták is fél életüket a szimulátorban tréningezve töltik, holott már igencsak jól vezetnek autót. Érvelhetsz azzal, hogy a HR-esek sem bíznák a saját gyereküket olyan edzőre, aki a csemetéjét a mély vízbe dobva akarná úszásra tanítani. 
Ne hagyd magad elhessegetni. A "nincs rá keret", "elfogyott a büdzsé", "ha neked biztosítunk képzést mindenkinek kell" érveléseket fogadd joviális mosollyal, de rázd le magadról.

Jogod van ahhoz, hogy jól végezd a feladatodat, jogod van nem stresszelni, jogod van az egészségedhez. És a jó hír, hogy a normális HR-esek is érzik: abszurd, amikor a normális felkészítés nélkül kinevezett művezetők és műszakvezetőket lemészárolja a méltánytalan helyzet. Ők sem örülnek, ha magas a fluktuáció. Félreértés ne essék. Nem mindenki alkalmas vezetésre. Van, aki sok tréning és coaching után sem válik be, van, aki nem való vezetésre. De a vezetés jórészt tanulható készség. A visszasorolt, vagy a munkahelyén a kalapjukat vevő kollégák tetemes része képes lett volna felkészítéssel vagy coachinggal jó művezetővé, jó csoportvezetővé, jó műszakvezetővé válni.

 

Csak meg kell kapni a felkészítést. Ennek egyik módja a coaching.